De “Laten we elkaar ontmoeten” tool is een gids ter ondersteuning van lokale evenementen om lokale producten, opmerkelijke mensen en verhalen te vieren en te promoten.

agroBRIDGES laat boeren kennis maken met nieuwe bedrijfs- en marketingmodellen op basis van korte voedselketens (KVK’s).
Als u een boer of voedselproducent bent, willen we het u gemakkelijker maken om rechtstreeks in contact te komen met gebruikers van uw producten zoals consumenten, grootkeukens, restaurants, enz.

Om het u gemakkelijk te maken, hebben we een aantal sjablonen, conceptbeschrijvingen en promotiemateriaal ontwikkeld die u kunt aanpassen aan uw behoeften.

We richten ons op 4 verschillende soorten evenementen:

  • Open dagen
  • Producentenevenementen
  • Culinaire evenementen
  • Vieren van lokale KVK – lokale helden

U moet ingelogd zijn om de tool te bekijken.

 

   

“Open dag” evenementen

Wanneer u als boer en/of voedselproducent uw producten rechtstreeks aan klanten of in de buurt van uw productielocaties verkoopt, verbetert u de transparantie en het vertrouwen en draagt u bij aan het minimaliseren van voedselverspilling.
Omdat het erop lijkt dat consumenten de voorkeur zullen blijven geven aan e-commerce als een van de vele manieren om te winkelen, kunnen “Open dag” -evenementen ook een kans zijn om face2face-ontmoetingen met deze groep klanten te hebben.

“Open dag”-evenementen bieden een kans om de transparantie en het vertrouwen te verbeteren en bij te dragen aan het minimaliseren van voedselverspilling door:

_

  • Presentatie van een breed scala aan lokale producten – of enkele specifieke producten
  • Het direct beschikbaar stellen van informatie over de herkomst van de producten en teeltomstandigheden enz.
  • Aantonen van hoge kwaliteit van producten, eerlijke prijzen en toegankelijkheid
  • Het delen van ervaringen uit de eerste hand met betrekking tot productkennis en traceerbaarheid
  • Totstandbrenging en verbetering van de interactie tussen producent en consument
  • Het beschikbaar maken van kwalitatief hoogstaand, vers en gezond voedsel

_

Open dag evenement in uw regio

Organiseer je eigen Open Dag evenement!

Klik op het materiaal dat u wilt gebruiken voor uw evenement en pas het aan uw behoeften aan.

“Vier lokale helden” evenementens

Helden maken van voedselproducenten!

Het doel is om helden te maken van boeren en voedselproducenten die proberen te voldoen aan de uitdagingen van deze tijd: duurzamere voedselproductie en verkorten van de voedselketen.

Boeren en voedselproducenten zorgen vaak voor transformaties en ontwikkeling in het voedsellandschap. Ons evenement richt zich op het presenteren van de beste voorbeelden voor de ontwikkeling van duurzame lokale voedselproductie en het verkorten van de afstand tussen consumenten en producenten. Het doel is om hulde te brengen aan individuen en bedrijven die een verschil maken om anderen te inspireren en positieve verandering te brengen.

“Vier lokale helden” evenementen in uw regio

Organiseer je eigen “Vier lokale helden” evenement!

Maak je eigen concept voor het vieren van lokale helden in jouw omgeving of regio. Hieronder kunt u een sjabloon downloaden om te gebruiken voor de conceptontwikkeling en informatie over hoe u uw evenement kunt promoten.

Culinaire evenementen

Culinaire evenementen zijn een bekende manier om voedselproducenten te verbinden met consumenten en andere klanten.
Je vindt vele culinaire evenementen over de hele wereld. Sommige trekken internationale bezoekers aan, andere vooral consumenten, voedselprofessionals en anderen uit voornamelijk de lokale omgeving of regio.

Lokale keuken

Bekwame restaurants uit de omgeving concurreren om het beste gerecht te maken met lokale ingrediënten. De restaurants worden beoordeeld door zowel een professionele jury als 200 gasten die deelnemen aan een diner lokale ingrediënten, restaurants en kookopleidingen worden gepromoot.

Pop-up restaurants

Lokale restaurants en ingrediënten worden gepromoot en consumenten maken kennis met de restaurants en ingrediëntenleveranciers, maar anderzijds ervaren ook restaurants en ingrediëntenleveranciers de voordelen van directe samenwerking.

Kopenhagen Koken

Een jaarlijks voedselfestival dat de eetcultuur van de Deense hoofdstad viert. In de loop van tien dagen bundelen chef-koks, restaurants, gastro-nerds, culturele instellingen en fijnproevers hun krachten om de levendige foodscene van de stad te vieren; veel subevenementen worden gepromoot, veel verschillende actoren in voedselgerelateerde bedrijven bundelen hun krachten tijdens het festival en hebben de mogelijkheid om de nieuwe “vriendschappen” na het festival voort te zetten.

Culinair evenement in uw regio

Organiseer uw eigen culinaire evenement!

Maak uw eigen culinaire evenement – misschien in samenwerking met andere boeren en voedselproducenten of evenementenmakers. Maak uw eigen programma om alle consumenten en klanten te bereiken waarmee u wilt communiceren bij het ontwikkelen van uw bedrijf.

Producentenevenementen

KVK is een unieke manier om voedselgebruikers en voedselproducenten te verbinden door zowel verse als hoogwaardige producten tegen betaalbare prijzen te leveren.
Producentenevenementen helpen klanten om de kwaliteit van lokaal voedsel te leren kennen en sommige van de praktische uitdagingen in de overgang naar een meer directe zakelijke relatie te overwinnen door een directe dialoog tussen producent en klant en het gebruik van nieuwe bedrijfsmodellen.

B2B Smaakmarkten

Veel kleine en middelgrote producenten van regionale producten zijn niet groot genoeg om grote hoeveelheden van hun producten te leveren aan bijvoorbeeld grootkeukens of restaurants om de distributiekosten concurrerend te maken. Daarom kunnen lokale boeren en landbouwbedrijven profiteren van het versterken van hun eigen verkoop door samenwerkingen aan te gaan met een gezamenlijke aanpak en gecoördineerde levering van lokale producten aan dit soort klanten. Op B2B-markten kan een groep voedselproducenten een specifieke groep geselecteerde klanten uitnodigen om deel te nemen om het evenement effectief te maken voor alle partijen.

Ontmoet de producent – Lokaal voedsel Open Evenement

Producenten komen samen om consumenten te ontmoeten en hun producten te tonen tijdens een informeel, drop-in ‘markt-stijl’ evenement. Consumenten kunnen meer te weten komen over lokale voedingsmiddelen, eten en drinken proeven, ontdekken hoe en waar ze lokale producten kunnen kopen en de producenten ontmoeten die lokale producten leveren. Een reeks toegewijde lokale producenten zal aanwezig zijn om consumenten te laten proeven, kopen en leren over hun lokale waren. Het producentenevenement kan worden gecombineerd met een lokale, eenvoudig te gebruiken click-and-collect-service die wordt aangeboden door een groep producenten

Producentenevenementen in uw regio

Organiseer je eigen Producentenevenement!

Ontdek hoe u uw huidige en toekomstige klanten wilt ontmoeten op uw eigen op maat gemaakte Producentenevenement. Overweeg wat de meeste waarde voor uw bedrijf zal creëren.

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account