Værktøjet “Lad os mødes” er en guide til at støtte organiseringen af lokale begivenheder for at fejre og promovere lokale produkter, bemærkelsesværdige mennesker og historier.

agroBRIDGES styrker landmænd gennem nye forretnings- og markedsføringsmodeller baseret på Korte fødevareforsyningskæder (KFK).
Hvis du er landmand eller fødevareproducent, vil vi gerne gøre det lettere for dig at komme i direkte kontakt med brugere af dine produkter såsom forbrugere, institutionskøkkener, restauranter osv.

For at gøre det nemt for dig har vi udviklet et sæt skabeloner, konceptbeskrivelser og reklamemateriale, som du kan tilpasse og justere efter dine behov.

Vi fokuserer på 4 forskellige typer arrangementer:

  • Åbent hus
  • Producent begivenheder
  • Kulinariske begivenheder
  • Fejring af lokale KFK – lokale helte

Du skal være logget ind for at se værktøjet.

 

   

“Åbent hus” events

Når du som landmand og/eller fødevareproducent sælger dine produkter direkte til kunder på stedet eller tæt på dine produktionssteder, forbedrer du gennemsigtigheden og tilliden og bidrager til at minimere madspild.
Da det ser ud til, at forbrugerne fortsat vil foretrække e-handel som en af mange måder at shoppe på, kan ”Åbent hus”-arrangementer også være en chance for at holde ansigt-til-ansigt-møder med denne gruppe kunder.
“Åbent hus” arrangementer er en god chance for at forbedre gennemsigtigheden og tilliden og bidrage til at minimere madspild ved at:

_

  • Præsentation af en bred vifte af lokale produkter – eller nogle specifikke produkter
  • Direkte oplysninger om produkternes oprindelse og dyrkningsforhold m.v.
  • Demonstration af produkter af høj kvalitet, rimelige priser og tilgængelighed
  • Udveksling af førstehåndserfaringer i forhold til produktviden og sporbarhed
  • Etablering og forbedring af interaktionen mellem producent og forbruger
  • At stille friske og sunde fødevarer af høj kvalitet til rådighed

_

”Åbent hus” event I dit område

Arrangementet blev testet i ét land af agroBRIDGES-projektet. Download rapporterne for at se, hvad der skete (tilgængelig på engelsk).

Organiser din egen Åbent hus-begivenhed!

Klik på det materiale, du gerne vil bruge til dit arrangement, og tilpas og juster efter dine behov.

“Fejr lokale helte” begivenheders

Gør helte ud af fødevareproducenter!

Målet er at gøre helte ud af landmænd og fødevareproducenter, der forsøger at imødekomme tidens udfordringer: mere bæredygtig fødevareproduktion og afkortning af fødevareforsyningskæden.

Landmænd og fødevareproducenter er ofte skabere af transformationer og udvikling i fødevarelandskabet. Vores arrangement fokuserer på at fremvise de bedste eksempler på udvikling af bæredygtig lokal fødevareproduktion og forkorte afstanden mellem forbrugere og producenter. Målet er at hylde enkeltpersoner og virksomheder, der gør en forskel for at inspirere andre og fremskynde den positive forandring.

“Fejr lokale helte”-begivenheder i din region

Arrangementet blev testet i ét land af agroBRIDGES-projektet. Download rapporterne for at se, hvad der skete (tilgængelig på engelsk).

Organiser din egen “Fejr lokale helte” begivenhed!

Lav dit eget koncept til at fejre lokale helte i dit område eller din region. Nedenfor kan du downloade en skabelon til brug for konceptudviklingen og information om, hvordan du promoverer din begivenhed.

Kulinariske events

Kulinariske begivenheder er en velkendt måde at forbinde fødevareproducenter med forbrugere og andre kunder.
Du finder mange kulinariske begivenheder rundt om i verden. Nogle tiltrækker internationale besøgende og andre lokale forbrugere, fødevareprofessionelle og andre fra primært lokalområdet eller regionen.

Lokal madlavning

Dygtige restauranter fra et lokalområde konkurrerer om at lave den bedste ret med lokale råvarer. Restauranterne bedømmes af både et professionelt dommerpanel og 200 gæster, der deltager i et middagsarrangement lokale råvarer, restauranter og kokkeuddannelser promoveres.

Pop-Up Restauranter

Lokale restauranter og råvarer promoveres, og forbrugerne kommer i kontakt med restauranterne og ingrediensleverandørerne, men også restauranter og ingrediensleverandører oplever fordelene ved direkte samarbejde.

Copenhagen Cooking

En årlig madfestival, der fejrer hovedstadens madscene. I løbet af ti dage går kokke, restauranter, gastronørder, kulturinstitutioner og foodies sammen om at fejre byens pulserende madscene mange underarrangementer promoveres, mange forskellige aktører i de fødevarerelaterede virksomheder går sammen under festivalen og har mulighed for at fortsætte de nye “venskaber” efter festivalen.

Arrangementet blev testet i 6 lande af agroBRIDGES-projektet. Download rapporterne for at se, hvad der skete (tilgængelig på engelsk).

Kulinariske events I dit område

Organiser din egen kulinariske begivenhed!

Lav dit eget kulinariske event – måske i samarbejde med andre landmænd og fødevareproducenter eller eventmagere. Opret dit eget program for at nå ud til alle de forbrugere og kunder, du gerne vil interagere med, når du udvikler din virksomhed.

Producent begivenheders

KFK er en unik måde at genoprette forbindelse mellem fødevarebrugere og fødevareproducenter ved at levere både friske produkter af høj kvalitet til overkommelige priser.
Ved producent begivenheder kan kunderne guides til at forstå og opleve den holistiske kvalitet i den lokale fødevareproduktion, og nogle af de praktiske udfordringer i overgangen til en mere direkte forretningsrelation kan overvindes med en direkte dialog og brug af nye forretningsmodeller.

B2B Smagsmarkeder

Mange små og mellemstore producenter af landbrugsprodukter og regionale produkter er ikke stærke eller store nok til at levere store mængder af deres produkter til nogle af fødevarebrugerne som institutionelle køkkener eller distribuere til mange restauranter for at gøre distributionsomkostningerne konkurrencedygtige. Derfor kan lokale landmænd og landbrugsvirksomheder drage fordel af at styrke deres eget salg ved at indgå samarbejder med en fælles tilgang og koordineret levering af lokale produkter til denne type kunder. På B2B-markeder kan en gruppe fødevareproducenter invitere en bestemt gruppe udvalgte kunder til at deltage for at gøre arrangementet dedikeret og effektivt for alle parter.

Mød producenten – Lokalt mad Åbent hus

Producenterne mødes for at møde forbrugerne og vise, hvad der tilbydes ved et uformelt drop-in “market style”-arrangement. Forbrugerne kan finde ud af mere om, hvad lokale fødevarer er, få smagsprøver på mad og drikke, finde ud af, hvordan og hvor de kan købe lokale råvarer og møde de producenter, der leverer lokale råvarer. En række dedikerede lokale producenter vil være til stede for at lade forbrugerne smage, købe og lære om deres lokale varer. Producentarrangementet kan kombineres med en lokal, brugervenlig click-and-collect-service, der tilbydes af en gruppe producenter.

Producent begivenheder I dit område

Arrangementet blev testet i 5 lande af agroBRIDGES-projektet. Download rapporterne for at se, hvad der skete (tilgængelig på engelsk).

Organisere din egen producent begivenhed

Find ud af, hvordan du vil møde dine nuværende og fremtidige kunder på dit eget skræddersyede Producer-arrangement. Overvej, hvad der vil skabe mest værdi for din virksomhed.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account