De “Steun voor publieke aanbestedingen voor voedsel” tool is een online trainings- en bewustwordingsprogramma om beleidsmakers en openbare voedselaanbesteders, zoals ziekenhuizen en scholen, te ondersteunen bij de aankoop van voedsel uit korte voedselketens.

 

  • Bekijk onze video met basisprincipes over duurzame voedselinkoop
  • Juridische kennis wordt aangeboden in onze video en infographics
  • Bekijk de belangrijkste richtlijnen van Europese bijstand voor innovatieve aanbestedingen en groene overheidsopdrachten
  • Afhankelijk van uw profiel kunt u leren hoe u aanbestedingsprocessen kunt implementeren die lokale voedselketens ondersteunen of hoe u kunt deelnemen aan dergelijke processen

U moet ingelogd zijn om de tool te bekijken.

 

   

Essentiële zaken voor voedselinkoop uit korte voedselketens (KVK)

In deze korte video kunt u leren hoe duurzame voedselaankopen zijn opgenomen in het wettelijk kader van de Europese Unie en over de groene overheidscriteria met betrekking tot overheidsopdrachten voor levensmiddelen. Als afsluiting werden overwegingen over de uitvoering van initiatieven op het gebied van overheidsopdrachten in verband met voedselaankopen opgenomen.

Training over overheidsopdrachten voor voedselaankopen

Training voor de particuliere sector

Bekijk enkele van de procedures voor het plaatsen van overheidsopdrachten voor levensmiddelen in de EU en het huidige EU-landschap voor voedselaankopen. Leer basisbegrippen, waarom het belangrijk is, minimale vereisten en nog veel meer!

Infographic
Volledig rapport

Training voor de publieke sector

Lees meer over hoe u uw korte voedselketen (KVK) -strategie voor uw organisatie kunt voorbereiden en de KVK-inkoopfasen die u moet doorlopen bij het voorbereiden van aanbestedingsprocedures.

Infographic
Volledig rapport

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account